Bir atasözüyle başlayalım bugünkü yazımıza; "Dağ dağ üstüne olur, ev ev üstüne olmazmış." Gerçekten de öyle. İnsanın cenneti ol...

Ev Ev Üstüne Olmaz


Bir atasözüyle başlayalım bugünkü yazımıza; "Dağ dağ üstüne olur, ev ev üstüne olmazmış." Gerçekten de öyle.

İnsanın cenneti olan evi, kendisine özel olmalı, mümkün mertebe. Misafirlikler üç günü aşmamalı ki ev sahibini bıktırmayalım.

Ev ve aile için geçerli olan kural ve temenniler toplum için de geçerlidir çoğunlukla. Toplumun nüvesi olan aileler mutlu olursa toplumlarda mutlu birlikteliklere döner. Her ikisi bir birini tamamlar ve güç verir. Ailemiz için güzel olan davranışlar, toplulumuz için de geçerli ve güzel davranışlardır.

Bu bakış açısından bakacak olursak, Suriyeli kardeşlerimiz de bir an önce vatanlarındaki huzur ve güven ortamının sağlanmasıyla vatanlarına, yuvalarına dönmeleri gerekmektedir.

Daha önce yazdığım yazıda, ensar olmak, onun görevleri ve kucaklayıcılığı ile ilgili idi. O sözlerim de doğru, şimdi söylediklerim de.

Yurdumuzun çeşitli illerinden duyduğum rahatsızlıklar artık güvenli bölgelerin oluşturulmasıyla Suriyeli kardeşlerimizin vatanlarına avdet etmeleri gerekiyor ki tatsız hadiseler yaşanmasın. Kötü niyetli kimseler durmadan yarayı kaşıma  yapıp, gereksiz yere tansiyonu yükseltmeye çalışıyorlar. Sakın bunlara fırsat vermeyelim, insaflı olalım, itidalli olalım.

İnşallah biran önce güvenli bölgeler oluşturulur, sağ salim vatanlarına, yuvalarına kavuşurlar. Onlarda bu kadar sıkıntı çekmek vatanlarından uzak kalmak istemezlerdi.

Şunu da unutmayalım ki dış güçler bizi oyalayıp, kendi isteklerini elde etmeye çalışıyorlar.

Elbette ki bizleri yönetenler de bu oyalamanın farkındalar ellerinden gelen gayreti fazlasıyla gösteriyorlar bundan hiç şüphemiz yok.

Burada bunları yazmaktan gayemiz, dualara vesile olması niyeti iledir. Bir de halkımızda oluşan hoşnutsuzlukların farkında olduğumuzu söylemek, biraz daha sabredin, demektir.

Biz, her zaman yardıma muhtaç olanlara el uzatmış, kol kanat germişizdir. Atalarımızdan böyle gördük ve inancımız gereğidir, böyle davranmamız. Rabbim hiç kimseyi vatansız, evsiz bırakmasın. Amin.

Elimizden geldiğince yardım elimizi uzatalım. Kötü bir hareket gördüğümüzde hepsini yargılamayalım. Her sepette çürük çıkabilir. Kim suç işliyorsa, o suç sadece işleyeni bağladığını unutmayalım. Hepsine kötü gözle bakmayalım, toptancılık yapmayalım. Duamız da onlara da yer verelim. İnşallah vatanları bir an önce yaşanabilir duruma gelir.

Allah hepimizin yâr ve yardımcısı olsun. Daha güzel yarınlar da buluşmak ümidi ile.




BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.