Anne olmak, dünyanın en güzel, en mes'uliyetli, en şerefli, en mutlu, en yüksek mertebelerinden biridir. Bu enleri daha da çoğaltab...

Anne Olmak

     Anne olmak, dünyanın en güzel, en mes'uliyetli, en şerefli, en mutlu, en yüksek mertebelerinden biridir. Bu enleri daha da çoğaltabiliriz. Canını seve seve yavrusu için feda eden annelere nasıl bir mertebe verilebilir, bilemiyorum!

     Annelik, Allah'ın bize bahşettiği en güzel bir vazife, aynı zamanda. Dokuz ay on gün karnında taşıyıp zahmetli doğum hadisesinden sonra kucağına aldığında bütün acıları, sancıları geçen annelere bilmem nasıl seslenilir, nasıl hitap edilir?

     Hepimizin bildiği hadis-i şerifi burada nakletmeden geçemeyeceğim: "Cennet, annelerin ayakları altındadır." Bu hadisi okuyup da annesinden şefkat ve fedakârlık göremeyen kimseler itiraz edebilir. İstisnalar kaideleri bozmaz, düsturunu söyleyip yazımıza devam edelim.

     Bir annenin yavrusu, canından bir parça fakat onun dünyasıdır. Ona göre hayatını tanzim etmeye başlar. Uykusundan,rahatından daha nice şeylerden fedakârlık ederek büyütmeye, Rabbine, vatana, millete faydalı evlâd olması için bütün imkânlarını seferber eder. Elinden geldiğince gücü yettiğince.

     Bir kaç gündür haberler de gördüğümüz Diyarbakır anneleri, evlâdlarını terörün elinden kurtarmak için oturma eylemi yapıyorlar.

     Evlâd kaybetmek, ölümünden de zor olduğunu, ne yaptığını bilmemek , ölümden daha acı. Dağda olduğunu bilmek ama eli yetişememesi oradan kurtaramaması çok acı bir durum. Allah, bir an önce suça bulaşmadan kavuşmalarını nasib eylesin. Dualarımızla yanlarındayız.

     Hiç bir çocuğumuzu teröre kurban vermeyelim, uyanık olalım. Terörü destekleyen ve arka çıkanlardan uzak duralım ve çocuklarımızı koruyalım.

     Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın, görüşü ne kadar yanlış ve bencilce bir tutum olduğunu bilelim. Nerede olursa olsun annenin gözünün yaşı akmasın, dinsin. Anaların sessiz çığlıkları yüreğimizi parçalıyor. Bir anne sessiz sessiz ağlıyordu, çaresizliği gözyaşlarından dökülüyor, sessiz çığlıkları dünyayı inletiyordu. Allah, yardımcıları olsun. Dualarımızla da destek oluyoruz. Birkaç tane de kaçırılan asker annesi vardı. Rabbim en kısa zamanda kavuşmalarını nasib eylesin. 

     Bir ve beraber güçlü olacağımızı bilen emperyalist güçler, aramıza nifak tohumları ekmek istiyor. Biz de bir ve beraber olarak, onların oyunlarına gelmeyelim. Bir olalım, kardeş olalım, hep birlikte tek yürek ve millet olalım.

     Slogan gibi yazmışsın, diyebilirsiniz, eyvallah. Fakat hepsinin değeri ve ağırlığı var.

     Duamızı tekrarlayarak yazımızı bitirelim: Her nerede bir anne yüreği yanıyor ve gözünden yaş geliyorsa Rabbim, Sen ona yardım et ve mutluluk gözyaşlarına tebdil et.

     Daha mutlu ve huzurlu yarınlar ümidiyle...





BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.