Çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamak ve hayvan sever olarak büyütmek güzel bir erdemdir. Bu güzel hasleti yerleştirirken dikkatli olmak h...

Yazlık Sevgi

Çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamak ve hayvan sever olarak büyütmek güzel bir erdemdir. Bu güzel hasleti yerleştirirken dikkatli olmak hayvan sever olsun derken, yanlışlar yapmamamız gerekir.

Lafı fazla uzatmadan, esas meseleye gireyim.

Yaz tatili gelip de yazlıkları doldurduğumuz yaz mevsiminde çocuklarımız hem eğlensin hemde hayvan sevgisini tatsın diye aldığımız zavallı evcil hayvanlarımız.

İşte en büyük sorunda burada başlıyor. Hayvanlarımızın hayatı iki, üç ay gibi kısa bir zaman olsaydı tamam alalım, o zamana kadar ölür, bir sorun olmazdı. Ama hiçte öyle değil, en az on ,on beş sene yaşayan bu hayvanlarımız, yaz sezonunun bitmesiyle sokaklara terk ediliyor. O zamana kadar bol bol yiyecek ve suyu bulan hayvanlarımız birden yokluğa düşüyor. Her yönüyle sokakta yaşamak nasıl bir şey olduğunu bilmeden.

Yemek nasıl bulunur, su nereden içilir, yoldan nasıl geçilir? Hiç bir şey bilmeden dımdızlak sokağa terk edilir. Ölüme terk etmek gibi!

Yazlıkta kalan üç beş kişinin sırtına yüklenir birçok hayvanın bakımı, vicdanlı olanlara söylüyorum tabi ki.

Lütfen çocuklarımızı eğlendirmek için hayvan almayalım. Kışın da bakabilecekseniz onların ömrünün sonuna kadar bakılabilecekse o zaman hayvan sahiplenebiliriz. Yoksa hayvanlarımız oyuncak olmadığını anlayalım ve çocuklarımıza anlatalım. Onların yaz hevesine hayvanlarımızı kurban etmeyelim.

Çok sevmek istiyorsa haftanın belirli günlerinde barınaklara gidip orada terk edilmiş hayvanlarımızı besleyelim sevelim.

Bir kez daha rica ediyorum hayvanlarımızı heveslerimize kurban etmeyelim.

Hayvan sevgimiz varsa eğer, mevsimlik değil onları ölünceye kadar bakalım, evsiz ve sevgisiz bırakmayalım.

Hayvan edinmek isteyenlerin dikkatine arz ederim.


      



BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.