Hepimiz namazımız da Fatiha Suresi'ni okuyup dua ediyoruz, bizleri doğru yoldan ayırma, diye. Rabbim dualarımızı kabul buyursun. Bir d...

Münafık Hücre

Hepimiz namazımız da Fatiha Suresi'ni okuyup dua ediyoruz, bizleri doğru yoldan ayırma, diye. Rabbim dualarımızı kabul buyursun.

Bir de inanmış görünüp de inanmayanlar var. Tevbe Suresi'nde oldukça detaylı bahsediyor: ´

"Sana bir iyilik gelirse, bu onları üzer. Eğer başına bir musibet gelirse, 'Biz tedbirimizi önceden almıştık' derler ve sevinerek dönüp giderler." (50. ayet)

"Kesinlikle sizden olduklarına dair Allah'a yemin ederler. Oysa onlar sizden değillerdir. Fakat onlar korkudan ödleri patlayan bir topluluktur."  (56.ayet)

"Münafıklar, kalplerinde olan şeyleri, yüzlerine açıkça haber verecek bir surenin üzerilerine indirilmesinden çekinirler. De ki: 'Siz alay ede durun! Allah, çekindiğiniz o şeyi ortaya çıkaracaktır". (64. ayet) gibi ayetlerle münafıklığı ve münafıkları bize tanıtıyor ve dikkatli olmamızı istiyor.

Vücudumuzu da Rabbim, bir saray gibi yaratmış ve çeşitli korumalarla, zararlı mikroplardan, virüslerden bizi korumuş. Buna bağışıklık sistemi de diyebiliriz. Her gün bütün hücrelerimiz gözden geçiriliyor ve DNA´mıza uymayan hücreler imha edilerek sağlıklı bir hayat sürmemizi sağlıyor. İşte tam da burada kanser hücreleri bizim DNA´mızı kopyalayarak bu sistemimizi yanıltıp bizi hasta ediyor. Her gün bakımdan geçen vücudumuzu yanıltıyor ta ki iyice büyüyünceye kadar.


Onun için ben kanser hücresi yerine münafık hücre tanımını kullanacağım. Sanki vücudumuzun hücresiymiş gibi ama bizden değil, bizi aldatmaya, hasta etmeye çalışıyor, tıpkı münafıklar gibi erken teşhis vücudumuzun sıhhati için ne kadar önemli ve elzem ise onun gibi bizden gözüken ancak içinde iman olmayan bize zarar vermeye çalışan münafıklara da karşı uyanık olmalıyız ki sosyal hayatımızın selametini sağlayalım.

Allah, yâr ve yardımcımız olsun.


BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.