Her gün yeni bir şeyin, duygularımızın veya organlarımızın farkına varmak, onlardan yoksun olduğumuzda ise hayatımızda nelerin değişeceğinin...

Farkındalık

Her gün yeni bir şeyin, duygularımızın veya organlarımızın farkına varmak, onlardan yoksun olduğumuzda ise hayatımızda nelerin değişeceğinin farkına varmak ve o duyguların, organların ve şeylerin verilmesine yürekten teşekkür etmek, şükretmek ne büyük bir hazine ne büyük bir mutluluk.

Şimdi düşünelim, gözlerimiz olmasaydı. Hayatımızda neler değişirdi? Tepe takla olurduk, hele ki gözlerimizden hiç sorun yaşamadıysak.

Gözlerimizi birkaç saatliğine bağlayalım, bakalım neleri yapabiliyoruz, neleri yapamıyoruz? Ne büyük bir nimet olduğunu onu kaybetmeden farkına varmak ve şükrünü ona göre canı yürekten yapmak.

İşte insanız, ne kadar aciz ve ne kadar fakiriz. Kendimizin farkına varıp Cenab-ı Hakkın dergâhına sığınmak. Ondan yardım istemek. Gani-yi Mutlak olana el açmak, isteklerimizi O'ndan istemek bize güç ve kuvvet verir.

Nihayetinde aciz ve fakir olan insan, Rabbine dayanıp, O'na güvendiğinde hadsiz hazinelerin anahtarlarını elde etmiş olur.Vesselam.




BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.