Çeşitli dert ve hastalıklarla boğuşan günümüz insanlarının erdemleri de erozyona uğruyor. Bu konuda herkes bir düşünse, etrafında erdemden n...

İnsanlık Nereye Gidiyor?

Çeşitli dert ve hastalıklarla boğuşan günümüz insanlarının erdemleri de erozyona uğruyor. Bu konuda herkes bir düşünse, etrafında erdemden nasibini almamış birçok olaylara tanık olacaktır.

Gün geçmiyorki dolandırılan insanların göz yaşları akmasın. Her gün yeni bir yöntemle dolandırmaya devam ediyorlar. Şükür ki çoğunu güvenlik güçlerimiz yakalıyor.

Sahte gelin meselesi de birçok insanın canını yakmış. Bir insan nasıl olurda bu kötü davranışları yapar veya göz yumar, aklım almıyor. Dünyalıklar için ahiretini kaybedenler, ne kadar büyük zarar içinde olduklarını nasıl anlamıyorlar? Herhalde imanları isyanlarını bastırmaya yetmiyor. Daha bunun gibi olayları çoğaltabiliriz. Allah şerlerinden korusun.

Günümüz insanı iman ve ibadetten uzaklaştıkça hak hukuk konularında da hassasiyetini kaybediyor herhalde. Uyanık olup tuzaklarına düşmeyelim. Başımıza böyle bir şey gelirse de güvenlik güçlerimize başvuralım ki başkalarının canlarını yakmasınlar.

Ölçü ve tartılarda hile yapmakta bir dolandırıcılıktır. Yarın hesabını veremeyiz. Şu yalan dünyada beş kuruş fazla kazanayım derken ebedi hayatımızı kaybetmeyelim.

Bir başka konu da üzerimize aldığımız vazifeyi savsaklamak devleti ve milleti zarara uğratmak. Daha çok konular var benim ilk etapta aklıma gelenler.

Her nerede ve nasıl yaşıyorsak bilelim ki insanları bu dünyada belki kandırırsınız fakat Allah’ı asla kandıramazsınız. Bu dünyada belki ceza almazsınız fakat cezanın af edilmeyeceği şiddetli azabı kazanırsınız.

Bu dünyanın aldatıcılığı bizi kandırmasın. Nefis ve şeytanın oyun ve şerlerinden Allah’a sığınırız. Hem kendimizi hem de sorumlu olduğumuz kimseleri erdemli olma yolunda yüreklendirmeli ve yanlışlara düşmekten korumalıyız.

Dua edelim, Rabbim bizi her yerde iyilerle karşılaştırsın. Bizler de daha dikkatli olalım ki üzülen olmayalım

Daha güzel, huzurlu, mutlu yarınlarda buluşmak ümidi ile.






BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.