Aylan bebekleri elbette unutmayacağız. Onlar şimdi Cennet bahçelerinden bizleri seyrettiklerine inanıyoruz ki bu sayede teselli buluyoruz. A...

Aylan Bebekler

Aylan bebekleri elbette unutmayacağız. Onlar şimdi Cennet bahçelerinden bizleri seyrettiklerine inanıyoruz ki bu sayede teselli buluyoruz. Allah rahmet etsin. Fakat geçen zaman içinde sessiz çığlıklarını dünya kamuoyu duymamakta ısrar ediyor.

Neden böyle dediğimin en açık delili hâlâ Aylan bebekler ölmeye devam ediyor. Ne yazık ki böyle giderse devam edeceğe benziyor. Çünkü birlik ve beraberliğimiz üstüne oynanan oyunların farkına varmayan veya varmak istemeyenler oldukça, ellerinde oyuncak olmaya devam edeceğe benziyor.

Akif’in dediği gibi; “Girmeden tefrika bir millete düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.” Bizde olan hastalığı ve reçetesini çok güzel veciz bir şekilde ifade etmiş. Allah rahmet etsin.

Bir ve beraber olursak her türlü zorluğu yener her türlü oyunu bozarız. Kendimize güvenerek yola devam etmemiz gerekiyor. Elbette ki yeni nesillerimizi çok iyi yetiştirmemiz lazım. Önlerine hedefler koyarak ve teşvik ederek destek olmalıyız. Çok okuyan, iyi eğitim almış nesiller, yarınlarımıza güven ve ümitle bakmamızı sağlayacaklardır.

Geçen hafta için de Papa’nın Irak gezisi ve orada Aylan bebeğin babasının tablo hediye etmesini bir türlü anlayamadım. Acılı baba hakkında çok konuşmak istemiyorum fakat gerçekten anlayamadım. İslâm ülkelerine çeşitli bahanelerle işgal eden ve içten karıştırmalarla Arap Baharını zemheri kışına çeviren onlar değil mi? Hayat devam ediyor elbette devam etmesi için birçok gerekçelerimiz var, fakat daha dikkatli olmamız gerekiyor ki oyunlarına alet olmayalım.

Allah yâr ve yardımcımız olsun. Daha güzel, huzurlu, mutlu, sağlıklı, bir ve beraberlikler içinde yarınlarda buluşmak duası ile.

Dünyanın Fişi

Mazlumun ahına
Kapattılar gözleri
Duymadılar acı sözleri
Ölürken denizlerde
Çoluk çocuk
Göz yumdular zalime
Güç verdiler caniye
Masum ağladı
Sessiz sessiz
Yüreğine damıttı acısını
Sesleri kayboldu gitti
Onlar da insandı
Yaşamak haklarıydı
Elinden alındı sularda
Sahillerde Aylan bebekler
Son nefeslerini verdiler
Daha çok küçüklerdi
Şimdi felaket büyüdü
Bir mazlumun ahı
Dünyanın fişini çekecek





BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.