Tayvan’da zincir restoranları olan bir firma, soyadı Somon olanlara ve yanında getirdiği beş kişiye bedava suşi veriyormuş. İnsanlar soy adl...

Daha Neler Duyacağız?

Tayvan’da zincir restoranları olan bir firma, soyadı Somon olanlara ve yanında getirdiği beş kişiye bedava suşi veriyormuş. İnsanlar soy adlarını değiştirmek için sıralar oluşturmuşlar.

Ne kadar acınası bir durum. Soyadı demek kimliğimiz demek. Kimliğimizden birkaç dolar için vazgeçen bir nesille nasıl yol alınır? Yarınlar nasıl emanet edilir çok büyük soru işareti.

Çok üzücü bir noktaya gelmişiz de haberimiz yokmuş. Yarın bizim burada da böyle bir şey yapılsa yapan olur mu acaba. Ben iyi niyetimi koruyarak bizim evlatlarımız yapmaz diyerek yüreğimi soğutmayı tercih ediyorum. İnşaallah da öyle olur.

Bu uygulamayı adam şöyle yapsaydı “Bu ay şu soy isimli kimselere böyle bir ikrâmımız var.”, deseydi anlaşılabilir bir reklamdır, derdik. Fakat insanları aşağılarcasına soy isimlerini değiştirtmek altında sadece reklam yatamayacağını düşündürüyor.

İnsanlığımızın geldiği bu nokta hiç de iç açıcı değil. Daha neler duyacağız demeden yapamıyorum. Allah sonumuzu hayr etsin.

Her zamanki temennimiz ile noktayı koyalım, Yarınlarımız bugünlerimizden daha güzel, mutlu, huzurlu, sağlıklı olması duası ile.






BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.