"Dünya Beşten Büyüktür" Bu söz çok büyük ve derinlikli bir sözdür. Karmaşık dünyamızda birçok problemi çözecek kapasite ve yeterli...

Dünya Beşten Büyüktür

"Dünya Beşten Büyüktür"

Bu söz çok büyük ve derinlikli bir sözdür. Karmaşık dünyamızda birçok problemi çözecek kapasite ve yeterliliği de içinde barındırıyor. Yeter ki bu söze gönülden inanıp, destek verelim.

Bu söze bütün dünya sahip çıkmalı ki kalıcı olsun, problemler çözülsün. Akan kan ve gözyaşları son bulsun. Mümkün olan, acıları en aza indirmek. Adalet ve hukuk çerçevesinde işler yürütülürse, bugünden daha güzel dünyaya adım atacağımız bir gerçek.

Aynı pakt etrafında toplanamayanlar, beş büyük olmak için aynı masada oturabilmişler. Dünya çıkarlar dünyası dediğinizi duyar gibiyim. İnsan olmanın getirdiği hemcinslerimize ve doğaya karşıda vazifelerimiz var. Sadece kendi çıkarını düşünerek giderse herkes kaosa kapı açar. İnsanlardaki vicdan denen pusulayı kaybetmeden temel hak ve hürriyetlerimize sahip çıkarak ve herkes için gözeterek daha mutlu bir geleceğe adım atmaya ümitli olabiliriz.

Bu söz etrafında kitaplar dolusu şeyler yazılabilir ve yazılmalıdır. Dünyanın kördüğümlerini açacak kıymetli bir anahtardır. Beş büyüğün maşalığından vazgeçerse insanlar adaletli ve mutlu çoğunluğun yolunu da açmış olur.

Şuna karar vermek lazım mutluluk sadece azınlığın hakkı mı yoksa bütün dünyanın mı? Babasından, toplanması imkânsız kadar çok kauçuğu toplayamadı diye çocuğunun ellerini babasının gözleri önünde kesen bir zihniyetle bu dünyanın mutluluğu elbette sağlanamaz. Para hırsı ile insanlıktan çıkmış medeniyet nerede, bir karıncaya bile eziyet etmek istemeyen medeniyet nerede?

İnsanlık bu korana ile bir yol ayrımına daha da hızlı gelmiştir. İnsanlar hayırda, adalette, hukukta bir ve beraber olursa altından kalkamayacağı güçlük yoktur. Masum ve mazlumların ahı arşa yükselmiştir. Vicdanı olan herkes bu kadar vahşileşen dünyaya bir dur, demeli ve maşa olmamalıdır.

Allah bizi buraya imtihan için göndermiştir. Bazı insanlar esfel-i safiline düşerken bazıları da âlây-ı illiyîne layık olacaktır. Dikkat edelim;” Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil”.

Allah yâr ve yardımcımız olsun, doğru kararlar verip uygulamak nasip etsin. Nefis ve şeytanın şerrinden muhafaza etsin. Dost görünümlü düşmanların ve açıktan düşman olanların şerrinden korusun. Yarınlarımıza ümitle bakabilmek nasip etsin. Daha huzurlu, mutlu günlerde buluşmak duası ile.






BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.