Kötülüklerin anası, denince hepimizin aklına farklı şeyler gelebilir, fakat büyük ekseriyetle içki dediğinizi duyar gibiyim. Bence de kötül...

Kötülüklerin Anası


Kötülüklerin anası, denince hepimizin aklına farklı şeyler gelebilir, fakat büyük ekseriyetle içki dediğinizi duyar gibiyim. Bence de kötülüklerin anası içkidir. Zira insanın aklını başından alıp şuursuzlaştıran ve en olmadık kabahatleri, hataları işlemesini kolaylaştıran odur.

Bizi, kendine esir eden bu tuzaktan uzak durmalı ve çocuklarımızı da elimizden geldiğince korumalıyız ki geleceğimize güvenle bakabilelim, yoksa iş işten geçmiş olacak.

Her gün gazete sayfalarında nelere sebep olduğunu elbette görüyoruz. Bir an önce aile olarak, devlet olarak, toplum olarak üzerimize düşün görevleri yerine getirmeliyiz, yarın çok geç olabilir.

Size buradan bir olayı, ibret olması açısından anlatmak isterim.

Yıllar yıllar önce bir tanıdığımız pek ayık gezmez, sık sık da çocuklarına ve eşine şiddet uygulardı. Yıllarca bu durum devam etti. Hatta çocuklarına da içki içmesi yönünde teşvik etti. Çocukları da içki içmeye başladılar, yaşları büyüdükçe babayla ufak tefek kavgaları başladı. Baba bu durumdan oldukça rahatsız olmaya başladı, eve almamaya başladı.

Bir gün eve gelen içkili çocuğundan korktuğu için almak istemeyince bağrışmalar başlıyor, ağız dalaşından sonra baba evdeki av tüfeğiyle çocuğunu karnından vurur. Hastaneye kaldırılan yaralı oğlu birkaç gün yoğun bakımda kaldıktan sonra vefat eder.

Yaşanan bu elim hadise aileye büyük bir yıkım olur. Çocuk mezara, baba hapse gider.

Bu gibi binlerce hikâye vardır. Önemli olan bunlardan hisseyi alıp, dersimizi çıkarmalıyız. Hayatımızın imtihan dünyası olmasını unutmadan yolumuza devam etmeli ve engeller karşısında yılmadan yolumuza devam etmeliyiz.

Bu yolda zaman zaman, hoşumuza gitmeyen hadiselerle de karşılaşabiliriz, ümidimizi kırmadan devam etmeli ve imtihanımızda başarıyı elde etmeliyiz. Sadece kendimizi kurtarmak bencilce bir gaye olur, onun için kendimiz için istediklerimizi sevdiklerimiz için de istemeliyiz.

Yolda ayağı taşa takılan ya da yukarıda bahsettiğimiz gibi kötü alışkanlıklardan kurtulmak isteyip kurtulamayanlara da yardımcı olmalıyız. Profesyonel yardım almaya teşvik edip, dualarımızla da destek olmalıyız. Rabbim nefis ve şeytanın şerrinden korusun. Bu gibi kötü alışkanlıkları olupta kurtulmak isteyenlerin yardımcısı olsun. Amin, amin.






BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.