Rabbimiz, hayatta, bazen bizi zor imtihanlara tabi tutar ki daha iyi dereceler kazanalım diye. Biz sabreder ve üstesinden gelirsek akıbeti ...

İmtihan Bu


Rabbimiz, hayatta, bazen bizi zor imtihanlara tabi tutar ki daha iyi dereceler kazanalım diye. Biz sabreder ve üstesinden gelirsek akıbeti hayır olur inşaallah.

Bazen başımıza gelen hadiseye çok üzülürüz ve keşke bu hadise başıma gelmeseydi, diye hayıflanırız, belki de sonu hayır olur onu düşünmeyiz, o hadiseyi yaşarken.

Bazen de öyle seviniriz ki istediğimiz bir şey arzumuz olmuştur. Çok seviniriz adeta bayram yaparız. Bakalım sonu hayır mı olacak, hiç aklımıza bile getirmeyiz, düşünmeyiz.

Olaylara yüzeysel ve günlük bakarsak bizi yanıltabilir. Onun için daha derinlemesine bakıp değerlendirmek gerekir. Ne kaybettiklerimize çok üzüleceğiz, ne de kazandıklarımıza çok sevineceğiz. Rabbimizden hayırlı olmasını dileyip, isteyeceğiz. Her iki durumda da sonu hayır olur inşaallah diyeceğiz.

Neticede burası imtihan dünyası, kim bilir, ne hikmetler var, başımıza gelen hadiselerde. Onun için bu yanını da düşünüp, gelene şükredeceğiz, eğer kaldıramıyorsak sabır isteyeceğiz ki imtihanı kaybetmeyelim.

Her hâl ve durumun O'nun izni olmadan başımıza gelmeyeceğini kabul edersek katlanması, kaldırması daha kolay olur.

Rabbim, bizi zor sınavlardan geçirmesin. "kaldıramayacağınız yükü yüklemem", diyen yine O değil mi? Onun için sabırlı olmalı ve neticesinin hayırlı olmasını istemeliyiz.

İsyanla, tenkitle, "Niye geldi"lerle dayanma gücümüzü zayıflatırsak, gelen hadisenin altında kalırız, eziliriz. Allah korusun imanımızı bile tehlikeye atarız. Onun için sabır kuvvetini geçmişe ve geleceğe dağıtmadan hazır başımızda hangi hâl varsa ona kullanmalıyız ki başarıyla altından kalkabilelim.

Allah, yâr ve yardımcımız olsun. Sonumuz hayır olsun, hayırlı olsun inşaallah. Âmin.




BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.