Bu hastalığın Çin'de çıkması ve kısa bir sürede tüm dünyaya yayılması bize gösterdi ki böyle pandemilere dünya hazırlıklı değilmiş. Zama...

Hastalığın Düşündürdükleri - 2

Bu hastalığın Çin'de çıkması ve kısa bir sürede tüm dünyaya yayılması bize gösterdi ki böyle pandemilere dünya hazırlıklı değilmiş. Zamanımızda her uzak, yakın olduğunu bir kez daha bizlere gösterdi.

İnsanlık top yekun bir muhasebe yapmalı, acil olarak kararını vermeli. Şimdiye kadar bize dayatılan başkaları aç olsa fark etmez ben tok olayım yeter, düşüncesi ve hayat bir savaştır, görüşü bizi bu noktalara getirdi. Bilmeliyiz ki hepimiz aynı gemideyiz, gemide yaşayan her varlık kıymetlidir, değerlidir ve dengeyi sağlayan bir husustur. Hiç bir şeyi göz ardı edemeyiz, yok sayamayız.

Egemen güçler hâlâ aynı kafada olmaları ise üzüntü verici. Şimdiye kadar Afrika Kıt'asının zenginliklerini kendilerine transfer eden zihniyet aşı çalışmalarının deney yeri olarak Afrikayı görmeleri, yürekleri sızlatıyor."Aynı hamam aynı tas" sözü tamda buraya oturuyor zannedersem.

Aklımızı başımıza almamız için daha nasıl bir felaket yaşamamız gerekiyor. İnsanlığımızı unutarak bu noktalara geldik, artık silkinme vakti geldi de geçiyor bile. Bu virüsün ortaya çıkışı her ne sebeple olursa olsun baş etmemiz gereken bir hastalık. Elbette ki insanlar tarafından üretilip, insanlığa bulaştırılmış ise, insanlığın bittiği noktadayız demektir ki tarifi zor bir durumdayız. Şimdi bu konularla enerjimizi tüketmeden hastalığı yenmeye sarf etmeliyiz ki başarılı olalım.

"Kusursuz cinayet yoktur" sözünü burada da kullana biliriz eğer böyle bir üretimle insanlara bulaşmış ise er veya geç ortaya çıkacak ve sorumlular hesap vermek zorunda kalacaklar. Yukarıda da dediğimiz gibi enerjimizi hastalıkla savaşta kullanmalı ve moralimizi bozmadan yolumuza devam etmeliyiz.

Bu hastalıkta en önde savaşan sağlık çalışanlarımıza çok müteşekkiriz. Allah güç kuvvet versin. Onlar ne kadar güçlü ve ayakta dimdik dururlarsa başarı şansımız o nispette artar. Tabi ki ilk önce onların güvenliği sağlanmalı. Amerika ve Avrupa'nın sınıfta kaldığı bu dönemde devletimizin başarılı çalışmaları göğsümüzü kabartıyor, Rabbimize şükrediyoruz.

Kendi ihtiyaçlarımızı sağlamanın ötesinde yardım isteyenlere de el uzatması, bizlerin atamızdan yadigar olan ali cenaplığımızı gösteriyor. Şimdi bir yol ayrımındayız sanayi devrimiyle ve ondan önce kölelik sistemiyle insanları sınıflara bölen hata kendinden olmayanı insan yerine koymayan bir zihniyetin getirdiği durumu ağır bir şekilde yaşıyoruz. Her  canlı Allah'ın eseridir ve üstündür hiç kimse rengi, inancı veya başka şeyler için yok sayılamaz, ötekileştirilemez. Bakalım bu sınavdan nasıl çıkacağız, ders alarak mı, yoksa elimizde olan az da olsa insanlığımızı iyice kaybederek mi? Vakit gösterecek.

Daha mutlu, sağlıklı, iyilik dolu, huzurlu yarınlarda buluşmak ümidi ve temennisi ile.




















BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.