Bazen aklımızdan iyi işler, iyi şeyler geçer, niyetleniriz. Fakat bir türlü yapamayız. Ya da bazı işler, şunu yapayım, bunu yapayım derken b...

Niyet

Bazen aklımızdan iyi işler, iyi şeyler geçer, niyetleniriz. Fakat bir türlü yapamayız. Ya da bazı işler, şunu yapayım, bunu yapayım derken bir bakmışın, ecelle buluşman gerçekleşir.

Onun için,"Hayırlı işlerde acele ediniz" sözünü unutmadan, niyette bırakmadan yapmalı ve vatana millete faydalı evlat olmalı ve yetiştirmeliyiz.

Her hayırlı işlerin, muzur manileri olur. Hayırlı işlerde acele edin sözünü kendimize kılavuz edip, tekrar hayatımıza çeki düzen vermeli. Oturup neleri niyet ettim ve neleri gerçekleştirdim veya neleri de gerçekleştiremedim diye bir hesap etmeli. İyi ve hayırlı olan niyetlerimize hayatımızda öncelik verip yapmalıyız ki son pişmanlığın fayda vermediği yere gitmeden hazırlığımızı tamamlamalıyız.

Altından kalkamayacağımız çok büyük hedefler değil, yapabileceğimiz ve gücümüz yettiğine başlamalıyız. Rabbim iyi niyetlerde bulunup onları yapmaya çalışanlara yardım etsin.




BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.