Medeniyetin beşiği gibi gösterilen Batı, acaba bu sıfata layık olabiliyor mu?  Nereden başlasam, diye düşünüyorum. Kendi iç çekişmelerinde &...

Medeniyet Dediğin

Medeniyetin beşiği gibi gösterilen Batı, acaba bu sıfata layık olabiliyor mu? 

Nereden başlasam, diye düşünüyorum. Kendi iç çekişmelerinde 'Cadı' diye insanları diri diri yakmasından mı? Derisinin renginden dolayı insanları aşağılayıp onları, sirklerde teşhir etmesinden mi? Yoksa, Birleşmiş Milletler Gücü'nde görev yapan Hollandalıların, Bosnalılara 'Silahlarınızı bırakın, biz sizi koruruz' dedikten sonra, binlerce kişiyi Sırp kasaplarına teslim etmesinden mi? Daha geçenlerde korona aşısını Afrika’da deneriz diyen zihniyetten mi?

Endülüs’te yapılan katliamlardan da bahsetmek gerek. İnsanlar Müslüman oldukları için katledilmiş günlerce kanları yollardan oluk oluk akmıştır.

Kurtuluş Savaşı'nda yaşadıklarımız da hâlen belleğimizde duruyor. Kıbrıs Türküne yapılan zulümleri de hepimiz biliyoruz. Bu söylenenlerin her biri kitaplar dolusu yazılacak kadar çok şeyler. Aklımızda kalanlara dikkat çekmek ve istenirse detaylı araştırma yapılabilecek konu başlıklarıdır bunlar.

Tarihin sayfalarını karıştırırsak daha nelerle karşılaşırız kim bilir? Bizleri barbarlıkla suçlayanlar, Avrupa’nın kapısında senelerce bekletip hâlâ içeri almayanların, masum ve mazlumlara yaptıklarından az bir kısmı bunlar.

Geçenlerde dinlediğim bir programda yeni bir zulüm örneğini duyunca kulaklarıma inanamadım. İnternete 'Belçika, Kongo kauçuk tarlaları' diye yazın, vahşete siz de şahit olacaksınız. 

Kauçuk tarlalarında çalışanlara istenen  kilo toplaması söyleniyor. Bu da öyle az uz bir şey değil, insan gücünün üzerinde büyük bir rakam. İnsanlar ne kadar çabalasa da o kiloya yetişemiyorlar. Bunun üzerine çocuklarını tarlaya getirip elini bileğinden baltayla kesiyorlar. Daha fazla kilo isteyerek 'Eğer toplamazsan yarın öteki elini de keseriz', diyorlar. Öyle de yapıyorlar, iki elleri bileklerden kesilmiş çocukları görünce içim sızladı, eminim ki sizlerin de sızlamıştır.

Özgürlük... Medeniyet havarisi kesilenlerin karnelerinde geçer not bulmak neredeyse mümkün değil. Allah zalimlerin, hainlerin, düşmanların ve tüm kötülüklerin şerrinden korusun. Âmin.

Yarınlarımız bugünlerimizden daha mutlu, huzurlu, adaletli olması dileğiyle.










BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.