Günlerimiz su gibi akıp geçer, zamanı tutamayız, tutmak da mümkün değil. Her nefesimizi farklı dünyalarda aldığımız için, günlerimiz de fark...

Günler

Günlerimiz su gibi akıp geçer, zamanı tutamayız, tutmak da mümkün değil. Her nefesimizi farklı dünyalarda aldığımız için, günlerimiz de farklı farklıdır. İmtihandayız her gün, farklı imtihanlarla sınanırız. Bazı günler sorular daha kolaydır, cevapları veriririz, zorlanmadan. Bazı günler ise zordur, altında âdeta eziliriz, gün geçmek bilmez, uzadıkça uzar.

Ruh hâlimiz de etkilenir, başımıza gelen hadiselerden. Bazı günler dünyanın en mutlu insanı gibi hissederiz bazen de en bedbahtı. Bu gelgitler ile zaman sermayesini harcar dururuz. Akıllı odur ki ömür sermayesini dikkatli kullanır. Boşa harcamaz, zararlı şeyler yapmaz.

Bazen de yanlışa düşüveririz. Ömür sermayemiz ziyan olur, nefsimizin istekleri elinde. Onun için uyanık olmalıyız ki aldanmayalım, yanlışlara düşmeyelim. İnsanız hatadan hâli değiliz elbette o zamanlarda da yanlışımızı anlayıp, dümenimizi istikametli yola çevirmeliyiz.

Hatalarımızdan ders alıp, bir daha aynı hatalara düşmemeliyiz. Rabbimizden af dilemeliyiz. Eğer kul hakkına girdi isek, gurur yapmadan, helallik istemeliyiz. Zararı maddi ise gidermeliyiz. Ömür sermayemiz ne zaman biteceği belli olmadığı için vakit kaybetmeden hatalarımızı onarmalıyız. İnsan hatasını kabul etmesi ve onarmaya çalışması erdemli bir davranış olduğunu bilmeli ve zorsunmadan yapmalı.

Her zaman avukat gibi kendini savunan bir nefsimiz var, tuzağına düşmeden akl-ı selimle hareket etmeliyiz. Her birimiz farklı farklı imtihanlara tabi tutuluyoruz. Herkesin imtihanı da kendine göre. Hiç kimseye bakıp da kendininkini zor zannetme. Sendeki imtihanı derman görüp isteyen vardır unutma.

Bir de Allah dağına göre kar verir, sözünü de yabana atmamak gerekir. Bu söz bize dayanma gücü de verebilir. Herkes zerre miktar hayır da işlese, zere miktar şer de işlese karşılıksız kalmayacağı bir yere doğru ister istemez gidiyor. Dikkatli olmalı kendini her gün tahlil etmeli, neticesine göre hareket etmeli.

Her günahın ve hatanın affı vardır, unutmamalı ve af dilemeliyiz. Rabbimizin merhameti çok büyüktür. Yeter ki kul hakkı ile kapısına varmayalım.

Daha huzurlu, mutlu, güzel günlerde ve yarınlarda buluşmak ümidi ile.








BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.