Her insan bu hayat mektebinde bir şeyler öğrenmek ve verilen vazifeleri yerine getirerek, vazifeden paydos vaktine kadar faydalı bir şeyler ...

Yazarın'dan Daha Ünlü Eserler

Her insan bu hayat mektebinde bir şeyler öğrenmek ve verilen vazifeleri yerine getirerek, vazifeden paydos vaktine kadar faydalı bir şeyler yapmanın peşindedir. Herkes farklı faklı dallarda kendini yetiştirerek hem hayatını devam edecek gereksinimlerini yerine getirir, hemde şu dünyada bir hoş seda bırakmak peşindedir.

Bazı insanlar çok iyi öğretmen olur, iyi nesiller yetiştirir onlara karanlık gecelerde yol gösterir. Yanlışa düşmelerine izin vermez. Öyle emek sarf eder ki kendisinden daha iyi bir insan olması için elinden gelen gayreti gösterir. Bazı âlimlerin talebesi, kendilerini geçmiştir ve talebesinin ismi ile yad edilir hatırlanır. Bir yerde eseri yetiştireninden öne geçmiştir.

Bazen de insanlar hayatları boyunca bir çok eser üretirler resim, şiir, roman gibi daha bir çok dalda eserler verirler. Bu eserleri vasıtasıyla tarihin tozlu raflarında hapis olmazlar hemen her gün insanların dillerinde, dimağlarında yaşamaya devam ederler.

İstanbul'u dinliyorum gözlerim kapalı deyince Orhan Veli aklımıza gelir. Bazen de yazarının adını unutsak bile eserleri dilimizde dolanır durur. Kaldırımlar, Sakarya denince Necip Fazıl geldiği. Sessiz gemi deyince Yahya Kemal'in aklımıza geldiği gibi.

İnsanları şu ölümlü dünyada bir nebze ölümsüzleştiren eserleridir. Güzel eserler vererek ahirete intikal etmek her faninin isteyeceği güzel bir şeydir. Şimdi burada bir konuya da açıklık getirmek gerekir. Bu dünya da unutulmamak yeterli m? İyi düşünürsek yeterli olmadığını hemen hepimiz biliriz bize ahirette de faydası olan eserler bırakmalıyız ki dünyada unutulmamakla beraber ahiretimizi de kazanmamıza yardımcı olsun.

Hem dünyada hoş bir seda bırakmak hem de ahiretini kazanmasına sebep olacak eserler veren kullarından oluruz inşaallah.










BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.