İçimizden geldiği gibi söylemek, riyasız, beklentisiz, ama'sız, fakat'sız acaba yapılabilir mi? Yazılabilir mi, yazılsa anlaşılır mı...

İçinden Geldiği Gibi

İçimizden geldiği gibi söylemek, riyasız, beklentisiz, ama'sız, fakat'sız acaba yapılabilir mi? Yazılabilir mi, yazılsa anlaşılır mı, saf olur mu?

İnsan her doğruyu duymaya alışık ve hazır olmayabiliyor.

İnsanlar nezaketleri icabı bazen içinden geçeni değil de söylenmesi gerekeni veya karşısındaki insanın duymak istediklerini söylüyor.

Böyle mi olmalı, böyle mi yapılmalı?

Kalp kırmadan, yanlışlar, hatalar veya bizi rahatsız eden hususlar uygun bir lisanla söylenemez mi? Bu durum kişiden kişiye farklılıklar gösterir elbet, karşısındakinin iyi niyetine inandığı zaman farklı olabilir. Duygular temiz ve saf, niyetler halis olursa beklenen netice alınabilir.

Tabi ki karşılıklı bir hukukun olması da ayrı bir konu . Birbirini iyi tanımak ve beraber bir geçmişi, arkadaşlığı olması gerekir. Tanımadığı bir insana ilk karşılaşmada bu gibi bir tutum içine girmek istenmeyen sonuçlarla bizi karşı karşıya bırakır.

Niyet kalp kırmak olmamalı hiç bir zaman. Kırılsak da karşılığı, kırmak olmamalı, bu da bizim olgunluğumuzu gösterir.

Bir güzel söz vardır, iyiliğe iyilikle karşılık vermek her kişinin işidir, asıl olan kötülüğe iyilikle karşılık vermek er kişinin işi olduğunu bilmektir.

Hayat bazen bizi beklemediğimiz durumlarla karşı karşıya getiriyor. Her ne durumla karşılaşırsak karşılaşalım sağduyumuzu elden bırakmadan karşılamamız gerekir tabii ki bu da bir günde yapılacak bir şey değil. Sabırla olgunlaşarak elde edebileceğimiz hususiyetler.

Küpe girmeden sirke olmak isteyenler yanlışa düşerler ve etrafındakileri de yanlışa sürükleyebilirler. Hayat bir imtihan olduğu bilinciyle hadiselere bakmak ve yorumlamak bize büyük faydalar sağlayacaktır.

Her zaman umduğumuzu bulamayabiliriz iman gücüyle bu durumların hakkından gelebiliriz.
İtirazlar bizi gereğinden fazla yorarak, çıkmaz yollara sürükleyebilir. Onun için en zoruna, kötüsüne hazırlıklı olursak, gelene sabreder ve geçmesi için elimizden geleni yaparsak, bizim için daha iyi olacağı ümidindeyim. Rabbim ağır  imtihanlardan bizleri korusun.

Bugünümüz dünümüzden daha mutlu, yarınımız da bugünümüzden daha mutlu olması duası ile.






BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.