Kafamda bir şey tasarlamadan klavyenin akışına bıraktım, yazılacakları. Sanki uçsuz denizlerde küçük bir sandalın içinde küreksiz kalmış, rü...

Gündem Korona

Kafamda bir şey tasarlamadan klavyenin akışına bıraktım, yazılacakları. Sanki uçsuz denizlerde küçük bir sandalın içinde küreksiz kalmış, rüzgârın ve dalganın akışına bırakmış gibi.

Hayırlısı, aslında ne kadar da çok konu var. Korona aylardır gündemimize oturdu ve daha da oturacağa benziyor, gitmeye niyeti yok. Âdeta Azrail ile anlaşma yapmış gibi, bu işin latifesi tabii ki.
İnşaallah bir an önce biter de eski hayatımıza döneriz, diyeceğim fakat uzmanlar artık eskiye dönülemeyeceğini, yeni normallere alışmamız gerektiğini, söylüyorlar.

İnsanoğlu, tarihte çeşitli sınavlardan geçmiş fakat hiç birisi çok uzun soluklu ve kalıcı olmamış, acaba şimdi farklı bir imtihana mı tutuluyoruz? Alışkanlıklarımızı, tümüyle kalıcı değiştirmek zorunda mı kalacağız. Elbette ki bunu zaman gösterecek. yaşayarak göreceğiz.

Yavrularımızı görüp yaklaşamamak, sarılamamak, öpüp koklayamamak büyük bir imtihan. Sağlık çalışanlarımızın durumu daha da yüreklerimize dokunuyor, kimisi otellerde, kimisi ayrı evlerde yavrularını korumak için kalıyorlar. Allah yardımcıları olsun, güç, kuvvet, sağlık versin.

İnsan, hayatın getirdiği zorluklara karşı önlemlerini almış, âdeta pandemi ile savaş halinde. Tabii ki en önde sağlık çalışanları ve top yekun insanlık. Kimi ülkeler tedbirlere uyarken, kimi ülkeler tedbirlere karşı çıkıyor. Tarih hepsini kaydediyor, gelecekte nasıl hesap verecekler? Elinden geldiğince kurallara uyarak, ne kadar az zayiatla altından kalkmamız gerekirken, hiç bir şey yapmamak ve önlemlere karşı çıkmak, hangi vicdana sığar? Dediğimiz gibi tarih hafızasına kaydediyor, unutulması mümkün değil.

Biz kurallara uyarak, hem kendimizi hem de sevdiklerimizi ve çevremizi koruyoruz. Evden çıkamamak âdeta hapis hayatı yaşamak elbette zor fakat şu an başka da çaresi yok. Onun için kurallara uyalım ve sevdiklerimizi uyaralım ki bu zor günleri beraberce atlatalım.

Eğer kurallara uymazsak; kendimize ve çevremize zarar veririz ki bu da kul hakkına girer ve altından
kalkamayız. Bir birimize sabrı tavsiye ederek, morallerimizi bozmadan zorlukları aşacağız, inşaallah. Rabbim yardımcımız olsun. Nefes aldığımız müddetçe nefesimizi korumak ile yükümlüyüz, boş veremeyiz, yok sayamayız.

Yazının başında kafamda bir şey tasarlamadan yazacağım demiştim. Fakat bu günlerde gündemimi korona belirlediği için yazıda o yöne kaydı. Hayatlarımızı tutsak etmekle beraber zihinlerimizi de ele geçiriyor, dikkatli olmalıyız. Korkuya teslim olmadan, yarınlardan ümitlerimizi kesmeden, azim ile yolumuzda yürüyeceğiz. Hiç bir hadise, Onun izni olmadan vuku olmayacağını bilerek, tedbir ve dua ile üstesinden gelmeye çalışacağız.

Rabbim, imtihanımızı kolay kılsın. Daha mutlu, sağlıklı, huzurlu yarınlarda buluşmak ümidi ile.






BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.