Bermuda Şeytan üçgeni diye bir yer vardır, uçaklar orada uçarken temkinli olur. Bilir ki bu yerde çok uçak düşmüştür. Denizaltılar, gemiler ...

Şeytan Üçgeni

Bermuda Şeytan üçgeni diye bir yer vardır, uçaklar orada uçarken temkinli olur. Bilir ki bu yerde çok uçak düşmüştür. Denizaltılar, gemiler dikkatli olur, çok gemiler buralarda batmış diye. Tabii ki bilimsel açıklamaları vardır, o kısmı bilim insanlarına bırakalım. Kısaca manyetik bir alanın olduğu ve burada cihazların arızalandığı, söylenir.

Benim bu yazıda değinmek istediğim başka bir konu, Whatsapp, Facebook, Twitter, sanki şeytan üçgeni gibi insanı içine çeker, bırakmaz, kontrolü kaybedersek de batırır. Dikkat çekmek istediğim nokta da tam burası. Faydalı bir şekilde kullananlar için lafım yok.

Her şeyin fazlası zarar, diye söyleriz fakat uygulamaya gelince pek de dikkat etmeyiz. Hata kendimizi avukat gibi savunuruz. Aslında ben o kadar da vakit harcamıyorum, arkadaşlarım benden daha çok vakit harcıyorlar, diye.

İstatistiklere bakıldığında ise bu konularda dünya sıralamasında üstler de yer alırken, kitap, gazete gibi yazılı materyaller okumada altlarda yer alıyoruz. Demek ki dikkat etmemiz gerekiyor. Benim saydığım üç sosyal medya bir simge olsun diye koydum. Bunların içine ötekileri de koymak gerekir. bir de televizyon var ki baş köşeye oturmuş, yıllardır hegemonyasını sürdürüyor, bu gidişle daha da sürdürecek gibi.

Her şeyi kararında kullanırsak, zararlarından etkilenmeden faydalanabiliriz. Bunun için de güçlü irade ve iman gerekiyor ki bizleri yanlıştan, haramdan korusun. Allah korusun bu gibi mecralar çok tehlikeli.

Son zamanlarda aile yuvalarının çatırdamasına ve yıkılmasına sebep olan en mühim sebepler arasında gösterilmesi, bize bir uyarı olsa gerek. Yeterince ailesine vakit ayırmayan kişiler. bilgisayarın başına geçince, zaman mevhumunu unutuyor, âdeta girdabına düşüyor. Aman dikkat, yuvalarımızı zaaflarımıza kurban etmeyelim.

Bu, gençlik ve güzelliklerimiz ve hatta akıl ve fikrimiz bizim tapulu malımız değil, eyvallah bile demeden, bırakıp gidiyor. Şu an, elimizde iken, kıymetini bilelim ve iyiye, doğruya harcayalım. Son pişmanlık neye yarar, dedirtmeyelim. Henüz vaktimiz varken, zarardan dönüp, hayatımıza çeki düzen verelim. Allah yâr ve yardımcımız olsun.

                     











BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.