Yıllar önce bambu ağacının tohumu toprağa ekildikten beş yıl hiç filiz vermiyor, her gün sulandığı halde. Beş yıldan sonra öyle hızlı büyüyo...

Bambu Ağcının Düşündürdükleri

Yıllar önce bambu ağacının tohumu toprağa ekildikten beş yıl hiç filiz vermiyor, her gün sulandığı halde. Beş yıldan sonra öyle hızlı büyüyor ki altı ayda 27 metreye ulaşıyor. Hayret verici bir hız değil mi? Ben çok hayret etmiş ve dikkatimi çekmişti.

Bazı bitkiler ekildikten birkaç gün sonra filizlenmeye başlar bazıları bir iki haftaya fakat beş yıl sulanıp bakıldığı halde hiç filizlenmemesi bildiğim kadarıyla dünya da yetişen tek bitki. Sanki insanın sabrını sınıyor gibi, dile kolay beş yıl hiç bir hareket yok sonra sabrının mükafatını verircesine altı ayda 27 m. ulaşıyor. Gerçekten sabır işi.

İnsanlar sonunda muratlarına eriyorlar ve bir çok ev gereçlerini yaparak para kazanıyorlar. Masa, sandalye, sehpa, küçük örme dolap gibi. Bayağı da kıymetli, sağlıklı ve pahalı ürünler.

İnsan yetiştirmek de bu ağacı yetiştirmesinden daha çok emek ve zaman gerektirmiyor mu? Hepimiz kendi yetişmemize ve evlatlarımıza verdiğimiz emek ve çabaları düşünecek olursak cevabını rahatlıkla veririz.

Bir bakıma bambu ağacı yetiştirmek daha kolay gelebilir böyle bir kıyaslama neticesinde. Bir de her ekilen tohum hastalık ve beklenmedik şartlar oluşmazsa sağlıklı bir şekilde büyüyüp ondan beklenen neticeleri bize veriyorlar. O kadar çeşit çeşit meyveler, sebzeler, baharatlar, çiçekler ve yeşillikler var ki yazmakla ve anlatmakla bitmez, Rabbimize şükürler olsun. Her birimiz hayalen düşünüp hak vereceksiniz.

Yukarıda da demiştik insan yetiştirmek çok zor ve her zaman da istediğimiz neticeyi alamayabiliriz. Bu konu çok derin. Nihayetin de hepimiz imtihandayız elimizden geldiğince vazifelerimizi yapıp sonunun hayır olması için dualar edeceğiz. Sonucuna da itiraz etmeden kabul edeceğiz. Sonuç iyi değilse daha duanın vakti tamam olmadı deyip dualarımıza devam edeceğiz. Allah, yavrularımızı ve bütün başımıza gelenleri hayırlı versin.

Bazen de hayır gördüklerimizin altında şer, şer gibi gördüklerimizin altında da hayır olabilir. Rabbim imtihanımızı kolay kılsın, nefis ve şeytanın şerrinden korusun.

Yarınlarımız bu günlerimizden daha iyi olması temennisi ile.




BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.