Her on yılda darbelerle kesilen demokrasimiz, artık daha kısa zamanlarla kesilmeye çalışılmakta. Bu durum sade bir vatandaş olarak bizleri ç...

4 Nisan Bildirisi Üzerine

Her on yılda darbelerle kesilen demokrasimiz, artık daha kısa zamanlarla kesilmeye çalışılmakta. Bu durum sade bir vatandaş olarak bizleri çok üzmektedir. Yüreklerimizin bir ve beraber atacağı günleri özlemle bekliyoruz. Milli birlik ve beraberliğimiz ancak Akif’in dediği gibi olursa başarılı oluruz: 

                                         "Girmeden tefrika bir millete düşman giremez. 
                                           Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.” 

Bu bakış açısını hayatımızın tam ortasına koyup ona göre hareket etmeliyiz. Sade vatandaşlar olarak bu millete hizmet etmiş ve edenlerden bu hassasiyeti bekliyoruz.

İyi niyetlerle Cehennem yollarına taş taşımayalım. Her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe muhtaç olduğumuz şu günlerde düşmanların ekmeklerine yağ sürmeyelim.

Ayağa kalktıkça ve bir şeyleri başarıp toparlandıkça çelmeler takılmaya çalışılıyor. Artık bu kirli oyunlara alet olmayalım. Hepimiz vatanımızı seviyoruz, bu sevgi de bir ve beraber olursa anlamı olur, daim olur.

Şahsi kırgınlıklar veya başka sebeplerle birliğimize zarar verirsek, bunun acısını hep beraber çekeriz.

Düşmanlar isteklerini elde ettikten sonra, hiç kimseyi tanımazlar.

Sade vatandaşlar olarak hep dualarımızla birlik ve beraberliğimiz bozulmasın diye destek olmaya çalışıyorduk, yine dualarımız o yönde devam edecek.

Aynı geminin içindeyiz ve gemi batarsa hepimiz batarız.

Hangi niyetle olursa olsun yapılan yanlıştır ve hemen bu yanlıştan dönülmeli ve düşmanlarımızı sevindirmemeliyiz. Bu toprakların ekmeğini yiyen her kişinin görevi vatan olmazsa hiçbir şeyimiz olmaz bakış açısıyla her hareketine, sözüne dikkat etmeli. Yoksa bu hataların sonucunu hep beraber çekeriz.

Zaman bizi yönetenlere köstek değil destek olma zamanıdır.

Hataları olabilir, onları yapıcı bir şekilde uyarmak gerekir. Daha güzel projelerle destek olmak gerekir, kötek değil. Bildirilerle olmaz. Zihin haritamızda kötü örnekler mevcut iken, bu argüman iyi niyetle kullanılamaz. Her şekilde bu dünyada imtihanda olduğumuzu unutmadan hareketlerimize dikkat etmeliyiz. Bazen iyi niyetle kötülere alet oluruz da üstüne örtülen perdelerden fark edemeyiz.

Millet olarak bizleri üzmeye hakkınız olmadığı kanaati içinde, bu millete acil bir özür borcunuz var ve bunu yerine getiriniz ki. Yüreklerimiz toplu vurmaya devam etsin.

Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Yarınlarımız bugünlerimizden daha güzel, huzurlu, mutlu olması duası ile.






BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.