Başlığımızdan da anlaşılacağı üzere bu bir sorun olarak önümüzde duruyor. Bu sorunu halletmek için elbette ki yasal düzenlemelere...

Yabancı Dil İle Öğretim Sorunu

          Başlığımızdan da anlaşılacağı üzere bu bir sorun olarak önümüzde duruyor. Bu sorunu halletmek için elbette ki yasal düzenlemelere ihtiyaç vardır.
           Bireyler olarak bizler, yabancı dil ile öğretim yapan okulları tercih etmez isek, onlar da zamanla bu politikalarından vazgeçeceklerdir.

           Fakat ne yazık ki bu şekilde eğitim veren okullar daha okul öncesi eğitiminden başlamak üzere tercih ederek, yaygınlaşmasına hizmet etmiş oluyoruz.
            Toplumumuz da bir perestiş gösterisine dönmüş durumda ne yazık ki. Bu davranışımızla âdeta bindiğimiz dalı kesiyoruz ki çoğu zaman farkında bile değiliz.
           Elbette ki çocuklarımız yabancı dili mükemmel öğrensin, hatta birden fazla dili çok iyi öğrensin buna elbette ki itiraz etmiyoruz. Her vatansever ve ileri ülkeler seviyesine çıkmak isteyen bizler dil öğrenme konusunu elbette ki destekliyoruz. Bizim itirazımız, daha anadilini tam öğrenmemiş yavrularımıza yabancı dil ile öğretim vermektir. Âdeta beyinlerini yabancılar ele geçiriyor, bize yabancı, kültürümüze yabancı, bireyleri kendi isteğimizle yetiştirmiş oluyoruz. Bütün imkânlarımızı seferber ederek buna bir çözüm bulmalıyız.

           Kendi diliyle hayal kuramayan bir nesil, kendi vatanından çok, dili ile hayal kurduğu ülkeye hizmet edecektir. Onun için vakit kaybetmeden yanlışlarımızdan dönerek, ortak bir ülkü ve ortak bir akılla çözüm üretmemiz gerekiyor.
           Türkçe öğretiminin tercih edildiği yarınlar ümidi ile.
                                                                       Emine Çetin




           




BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.