İsrail kuruldu kurulalı, bu mübarek topraklara huzur gelmedi, bu gidişle gelmeyecekte. Kurulmasının hata olduğu bunca yılın ardından apaçık ...

Mescid-i Aksa Ağlarken

İsrail kuruldu kurulalı, bu mübarek topraklara huzur gelmedi, bu gidişle gelmeyecekte. Kurulmasının hata olduğu bunca yılın ardından apaçık görünüyor.

Sürekli, Filistin topraklarını, sonra evlerini zorla gasp etmesi, gösteriyor ki mübarek topraklardan huzur beklemek sadece bir hayal. Derhal ilk kurulduğu sınırlara çekilmeli gasp ettiği toprakları sahiplerine bırakmalı. Bunu söylüyoruz da olur mu? Olmaz! Arkasına Amerika’yı almış, kural, hukuk tanımayan insanlar topluluğu var karşımızda. Peki bu böyle gider mi? Elbette gitmez ve gitmemeli. Bir an önce dünya aklını başına almalı. Bu kadar hukuksuzluğu sırtında taşıyamaz, daha büyük problemlere yol açar. Bunu, her vicdan sahibi görmeli

'Dünya beşten büyüktür', sözü yürürlüğe girmedikçe de bu ve buna benzer problemlerle yüzleşmeye devam edeceğiz. Bu anlayış ve düzenin sürdürülemeyeceğini tarih bize gösterdi. Artık vicdan sahipleri birlik olup, dünyadaki bu gibi haksız hukuksuz davranışlara göz yummamalı ki dünyamıza huzur ve düzen gelsin. Yoksa daha çok ağlarız. Adlar değişse de ağlayan hep masum ve mazlumlar olur.

Mescid-i Aksa, ilahi dinlerin kutsal mabedidir, en fazla da huzur oraya yakışır ki dünyaya örnek olsun. İnsanlar farklı dinlerden olabilir fakat birbirine saygı gösterebilir ve göstermeli. Osmanlı yönetiminde uygulanan anlayış ikliminde her inanca saygının nasıl olacağını bütün dünyaya göstermiş. Elimizde uygulanabilir, deneyimlenmiş, huzur getiren yöntemler varken, niçin hâlâ hatada ısrar ediliyor, anlaması güç.

Bütün dünya şunu anlamalı ki Mescid-i Aksa ve dolayısı ile Filistin ağlarken, dünyaya huzur gelmesini beklemek ham bir hayalden öteye geçemez.

Birleşmiş Milletlerin işleyişi, acil olarak beşten büyüktür anlayışı ile dizayn edilmeli, bu gibi insanlık suçlarını derhal durdurmalı. 

Dünyayı bir insan olarak farz edersek, nerde bir acı ve zulüm varsa, uzak bile olsa, diğer organların etkilendiği gibi etkilenir ve her zulme ortak olanların başını da ağrıtır.

Haksızlığa karşı bir olarak durmaz isek, gün gelir, göz yumanların haksızlığa uğradığı zamanda yanında kimseyi bulamaz. Durum iyice kötüleşmeden, aklımızı başımıza alalım. Hakkaniyet ile olaylara bakalım. Müslümanlara yapılan zulmü görmezden gelenler, kulaklarını tıkayanlar; bilmeliler ki bu bir insanlık suçudur.

Acının, göz yaşının, rengi ve inancı olmadığı gibi adaletinde rengi ve inancı olmamalı, gerekenler bir an önce yapılmalı. Yoksa tarihin önünde bir gün yargılanmaktan kurtulamazsınız.

Yarınlarımız bugünlerimizden daha huzurlu, mutlu, sağlıklı, bir ve beraber olması duası ile.






BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.